ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: DUA MAUT NAHAS KERETA MITSUBISHI EVO BERLUMBA SESAMA SENDIRI

Monday, 1 September 2014

DUA MAUT NAHAS KERETA MITSUBISHI EVO BERLUMBA SESAMA SENDIRI

KEADAAN kereta yang terbabit kemalangan.
Dua maut manakala tiga cedera dalam kemalangan membabitkan tiga kereta yang mana satu daripadanya terputus dua di Kilometer 1.3 Lebuhraya PLUS arah selatan di sini, awal pagi tadi.
Dalam kejadian kira-kira 2.10 pagi itu, pemandu, 25, dan penumpang hadapan kereta yang terputus dua itu, 18, tercampak hampir 100 meter sebelum meninggal dunia di tempat kejadian, manakala dua lagi penumpang berusia 16 dan 17 tahun, cedera parah.
Salah sebuah kereta yang terlibat kemalangan. - foto Info Roadblock Jpj/polis
Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, siasatan awal mendapati dua kereta Mitsubishi Evo itu dikesan sedang berlumba sesama mereka dalam kelajuan tinggi menghala ke arah pusat bandar raya.

Katanya, apabila tiba di lokasi kejadian, satu daripada kereta itu hilang kawalan dan berlanggar sesama sendiri sebelum melanggar satu lagi kenderaan lain yang berada di laluan kiri, arah yang sama.
"Akibat pelanggaran itu, satu daripada kenderaan terbabit terputus dua, dan pemandu serta seorang penumpang meninggal dunia di tempat kejadian," katanya.
Pemandu satu lagi kereta yang berlumba itu turut cedera akibat nahas ini.
Harian Metro 

No comments:

Post a Comment