ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: KERANA TERHUTANG BUDI DENGAN DAP, AMANAH TIDAK MAMPU MEMPERTAHANKAN AHLINYA SENDIRI. APA SUDAH JADI DENGAN PERJUANGAN AMANAH???

Tuesday, 2 January 2018

KERANA TERHUTANG BUDI DENGAN DAP, AMANAH TIDAK MAMPU MEMPERTAHANKAN AHLINYA SENDIRI. APA SUDAH JADI DENGAN PERJUANGAN AMANAH???

1. Saya memerhati pertelingkahan diantara parti komponen Pakatan Harapan iaitu antara DAP, PKR dan AMANAH yang semakin menambah buruk persiapan mereka untuk PRU 14. Isunya di sini ialah berkenaan dengan kedudukan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri mendahului Tun Dr. Mahathir Mohamad.

2. Ini termasuklah rasa tidak puas hati pimpinan PPBM menerusi kenyataan oleh Ahli Majlis Tertinggi PPBM, Rais Hussin yang mengatakan bahawa “Isu Anwar bukanlah keutamaan dalam kepimpinan dan perjuangan Pakatan Harapan".

3. Kenyataan ini juga sebagai respon terhadap pendirian PKR yang mahukan satu "persetujuan bersama" oleh parti komponen Pakatan Harapan bahawa Tun Dr. Mahathir menjadi Perdana Menteri dalam tempoh 6 bulan sahaja dan membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada hukuman penjara. PKR juga meminta Tun Dr. Mahathir berjanji dalam hal ini dan menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas tempoh 6 bulan tamat.

4. Seharusnya isu perlantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim bukanlah isu yang rumit buat Pakatan Harapan. Ini kerana menurut Naib Presiden PKR pada 2 Jun 2017, Pemilihan ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri tidak harus dibangkitkan kerana ia merupakan konsensus Pakatan Harapan sejak ditubuhkan.

5. Atas polemik ini juga, AJK Biro Guaman DAP Kedah Zulhazmi Shariff mengecam AMANAH dan PKR kerana menolak lantikan Tun Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri. Bahkan lagi mengeruhkan keadaan, Pengerusi AMANAH Kelantan Dato Wan Rahim membangkitkan semula persoalan kepada Zulhazmi Shariff berkenaan kemenangan Aishah dalam Gegar Vaganza: 

"Ulasan Tuan Lawyer terhadap AMANAH apabila Aishah menang GV baru ni agak kurang adab tapi ambo senyap saja masa tu kerana menghormati setiakawan."

6. Zulhazmi Shariff pula membalas:

"Saya cuma pesan yang menang tu Aishah bukan AMANAH. AMANAH tak perlu pun nak tumpang populariti Aishah yang menang Gegar Vaganza kerana Aishah masuk GV atas kapasiti dia bukan mewakili AMANAH. Itu hakikat tulisan saya. Kalau rasa kurang adab, mengguris hati, saya minta maaf tapi bukan berniat nak mengguris hati. Cuma kebenaran itu kadang-kadang pahit nak di telan. Itulah seadanya jawapan saya."

7. Saya tidak faham mengapa dalam isu pemilihan Perdana Menteri , AMANAH tiba-tiba membangkitkan isu yang tidak releven. Bahkan AMANAH juga mengakui tidak mempertahankan Aishah pada waktu itu atas dasar semangat setiakawan. Jadi selepas ini bersiap sedialah, jika ada lagi isu yang melibatkan pertikaian antara AMANAH dan PKR. AMANAH tidak akan bersuara, ini semua atas dasar setiakawan kata mereka. 

8. Jelaslah disini, pertikaian calon Perdana Menteri bagi Pakatan Harapan adalah isu yang kritikal. Dan dapatlah kita ketahui DAP tidak bersama dengan AMANAH dan PKR dalam isu ini. Manakalah dari sudut lain, AMANAH pula tidak berprinsip dalam mempertahankan ahlinya sendiri daripada di kritik secara terbuka oleh rakan parti komponen Pakatan Harapan. 

1 comment:

  1. Assalamualaikum senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman-teman disini, Awal mula saya ikut pesugihan, Karena usaha saya bangkrut dan saya di lilit hutang hingga 900jt membuat saya nekat melakukan pesugihan, hingga suatu waktu saya diberitahukan teman saya yang pernah mengikuti penarikan uang ghaib dengan AKI SOLEH JAFFAR menceritakan sosok AKI SOLEH JAFFAR, saya sudah mantap hati karena kesaksian teman saya, singkat cerita saya mengikuti saran dari pak.aki saya harus memilih penarikan dana ghaib 1 hari cair dengan tumbal hewan dan alhamdulillah keesokan harinya saya di telepon oleh pak aki bahwa ritualnya berhasil dana yang saya minta 3Milyar benar-benar masuk di rekening saya, sampai saat ini saya masih mimpi uang sebanyak itu bukan hanya melunaskan hutang ratusan juta bahkan mampu membangun ekonomi saya yang sebelumnya bangkrut, kini saya mempunyai usaha di jakarta dan surabaya yang lumayan besar, saya sangat bersykur kepada allah dan berterimakasih kepada pak. AKI SOLEH JAFFAR berkat beliau kini saya bangkit lagi dari keterpurukan. Jika ada teman-teman yang sedang mengalami kesulitan masalah ekonomi saya sarankan untuk menghubungi ki sholeh jaffar di nomor ini HUBUNGI WHATSAPP 0853-7778-3331 agar di berikan arahan Atau  KUNCI PESUGIHAN UANG GAIB
    Assalamualaikum senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman-teman disini, Awal mula saya ikut pesugihan, Karena usaha saya bangkrut dan saya di lilit hutang hingga 900jt membuat saya nekat melakukan pesugihan, hingga suatu waktu saya diberitahukan teman saya yang pernah mengikuti penarikan uang ghaib dengan AKI SOLEH JAFFAR menceritakan sosok AKI SOLEH JAFFAR, saya sudah mantap hati karena kesaksian teman saya, singkat cerita saya mengikuti saran dari pak.aki saya harus memilih penarikan dana ghaib 1 hari cair dengan tumbal hewan dan alhamdulillah keesokan harinya saya di telepon oleh pak aki bahwa ritualnya berhasil dana yang saya minta 3Milyar benar-benar masuk di rekening saya, sampai saat ini saya masih mimpi uang sebanyak itu bukan hanya melunaskan hutang ratusan juta bahkan mampu membangun ekonomi saya yang sebelumnya bangkrut, kini saya mempunyai usaha di jakarta dan surabaya yang lumayan besar, saya sangat bersykur kepada allah dan berterimakasih kepada pak. AKI SOLEH JAFFAR berkat beliau kini saya bangkit lagi dari keterpurukan. Jika ada teman-teman yang sedang mengalami kesulitan masalah ekonomi saya sarankan untuk menghubungi ki sholeh jaffar di nomor ini HUBUNGI WHATSAPP 0853-7778-3331 agar di berikan arahan Atau  KUNCI PESUGIHAN UANG GAIB

    ReplyDelete