ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: ANWAR BANDUAN SEKSUAL ( PELIWAT).., BUKAN BANDUAN POLITIK, JADI TIADA PAROL ATAU PENGAMPUNAN

Sunday, 7 January 2018

ANWAR BANDUAN SEKSUAL ( PELIWAT).., BUKAN BANDUAN POLITIK, JADI TIADA PAROL ATAU PENGAMPUNAN

Bukan main lagi Wan Azizah mengumumkan Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dibebaskan Jun depan selepas hukuman penjara lima tahunnya dikurangkan kerana berkelakuan baik.

Katanya dari Sumber Kementerian Dalam Negeri (KDN) Ketua Umum PKR yang menjalani hukuman penjara lima tahun kerana kesalahan meliwat sepatutnya dibebaskan pada Februari 2019 berdasarkan tempoh hukuman yang dikenakan terhadapnya.

"Jabatan Penjara mengesahkan Anwar akan dibebaskan pada Jun depan, namun tarikh sebenar tidak akan didedahkan atas faktor keselamatan.

"Walaupun tempoh sebenar tamat hukuman ialah pada Februari 2019, beliau mendapat pengurangan satu pertiga daripada tempoh hukuman atas alasan berkelakuan baik," katanya.

Hakikatnya....Anwar tidak boleh dibebaskan awal atau secara parol. Dia bukan banduan politik tetapi jenayah seksual.

“Antara kesalahan yang tidak boleh mendapat parol adalah seperti, banduan yang dijatuhkan hukuman mati, banduan ditahan di bawah perkenan Yang DiPertuan Agong atau Sultan atau Yang DiPertua Negeri, banduan hukuman seumur hayat, banduan kesalahan seksual, banduan reman, banduan yang terlibat dengan keganasan dan terlibat dengan aktiviti tebusan.

“Mengikut Akta Penjara 1995 berhubung Parol, tidak semua banduan dari segi kesalahan dan hukuman layak dipertimbangkan pelepasan secara perintah parol oleh Lembaga Parol,” katanya.

Tak mungkin penjara memandai-mandai tanpa kelulusan Menteri KDN!

No comments:

Post a Comment