ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: {UPDATE} LIM GUANG ENG CABAR KPN @KBAB51 DEBAT ISU PPS

Monday, 1 September 2014

{UPDATE} LIM GUANG ENG CABAR KPN @KBAB51 DEBAT ISU PPS


GEORGE TOWN – Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng pada Isnin mencabar Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar untuk berdebat berhubung penahanan anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS).

“Bagaimana beliau ingin beri penjelasan berhubung kenyataannya (dengan melabel mereka sebagai samseng).

“Saya cabar beliau untuk berdebat mengenai isu ini, ” katanya kepada pemberita ketika ditemui di luar Ibu Pejabat Polis Daerah George Town, di sini.

Pada hari Ahad, polis menahan 154 anggota PPS Pulau Pinang kerana ingkar amaran supaya tidak menjalankan sebarang aktiviti selepas mendapati pasukan itu sebuah pertubuhan haram yang tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Khalid dilaporkan berkata kesemua anggota PPS termasuk tujuh wanita itu ditahan pada pukul 10.15 pagi Ahad di kawasan Padang Kota, di sini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 41 Akta Pertubuhan kerana tidak berdaftar dengan ROS.
mStar Online

{UPDATE}
Ketua Menteri, Lim Guan Eng mencabar Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar untuk berdebat secara terbuka berhubung isu penubuhan Pasukan Peronda Sukarela (PPS).

Beliau dalam nada angkuh turut mempersoalkan sama ada pihak berkuasa akan menahannya sama seperti Pengerusi PPS, Phee Boon Poh.

"Bila giliran saya akan ditangkap? Saya tunggu beliau," katanya ketika ditemui di pekarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Timur Laut di sini pagi ini untuk memberi sokongan kepada 136 anggota PPS yang dijangka direman hari ini. - UTUSAN ONLINENo comments:

Post a Comment