ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: BUDAK MENTAH BUAT HAL LAGI !!!

Saturday, 29 November 2014

BUDAK MENTAH BUAT HAL LAGI !!!


Kalau dilihat dari gambar ini, memang sudah cukup menggambarkan bahawa remaja masa kini lebih berani menunjukkan perkaluan tidak senonoh kepada orang ramai terutama sekali apabia mereka memuatnaik gambar di dalam laman sosial.

Seperti yang kita tahu rata-rata penduduk di Malaysia ini mempunyai akaun laman sosial, dengan sekali tekan sahaja semua gambar tadi boleh tersebar.

Bukan nak mengaibkan atau memalukan sesiapa tetapi untuk peringatan semua pihak terutama remaja kerana perkara ini tidak dipandang dengan lebih serius.

Kebanyakan orang akan berkata "biarlah, dosa masing-masing tanggung" tetapi harus diingat gejala ini boleh merebak dan mungkin akan terkena tempias saudara mara, Adik-beradik, anak kita nanti jika tidak dicegah dari sekarang walaupun gejala ini boleh dikategorikan tahap bahaya.

Cuba kita lihat dan nilai mana letaknya moral dan perasaan malu remaja sekarang ini. Adakah didikan agama yang diajar di sekolah mahupun di rumah tidak cukup. Ataupun undang-undang baru yang lebih ketat perlu diperkenalkan.

No comments:

Post a Comment