ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: MANGSA TOREH SEDIA TIMBANG RAWATAN LUAR NEGARA JIKA ADA PENAJA

Saturday, 6 December 2014

MANGSA TOREH SEDIA TIMBANG RAWATAN LUAR NEGARA JIKA ADA PENAJA


PASIR PUTEH: Gadis mangsa samun dan toreh di bahagian muka, Nur Shafiqa Lah, 22, bersedia menimbang mendapatkan rawatan di luar negara sekiranya ada mana-mana pihak yang sanggup menajanya.

Beliau berkata, sehingga ini tiada mana-mana pihak yang menawar pembiayaan itu selepas kejadian yang berlaku terhadapnya pada Ahad lepas.

"Bagaimanapun saya akan berunding dengan keluarga terlebih dahulu sebelum menerima tawaran jika ada," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Seri Aman 3 di sini Jumaat semasa kunjungan rombongan Pergerakan Wanita Umno Kelantan yang diketuai ketuanya, Datin Rahimah Muhammad.

Pada kejadian itu beliau mengalami kecederaan pada bawah mata sebelah kanan dan luka kesan ditoreh pada pipi sebelah kiri oleh dua lelaki bertopi keledar yang menceroboh rumahnya dan turut mencederakan ibunya Hat Tema Mat Zin, 58.

Kedua-dua mangsa dihantar ke Hospital Tengku Anis di sini sebelum dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (USM) Kubang Krian untuk rawatan lanjut.

Nur Shafiqa berkata, pada masa ini beliau merasa kesihatannya semakin pulih hanya sekali sekala merasa trauma dengan kejadian itu terutama apabila melihat lelaki yang memakai topi keledar.

"Pihak Hospital USM memberi jaminan kesihatan saya akan pulih dalam tempoh enam bulan lagi," katanya.

Sementara itu, Rahimah ketika bercakap kepada pemberita selepas itu berkata, pihaknya bersedia membantu dan menaja perbelanjaan termasuk kos perubatan Nur Shafiqa ke luar negara sekiranya keadaan memerlukan bagi memulih kesihatannya seperti sediakala.

"Saya akan kemukakan masalah yang dihadapi oleh Nur Shafiqa ke pihak atasan untuk mendapatkan dana bagi tujuan itu," katanya.

Bagaimanapun beliau yakin pihak USM mampu memulihkan kesihatan remaja itu memandangkan keadaannya kini semakin pulih dan mula bercakap dengan sesiapa yang mengunjunginya.

Pada kunjungan itu beliau menyampaikan sumbangan wang tunai sebanyak RM500 di samping hamper yang berupa bekalan makanan bagi membantu keluarga terbabit.
mStar

No comments:

Post a Comment