ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: USTAZ AKUI DIGANGGU MAKHLUK HALUS DUA KALI !!!

Wednesday, 17 February 2016

USTAZ AKUI DIGANGGU MAKHLUK HALUS DUA KALI !!!

Sekadar Gambar Hiasan
KISAH misteri atau pun diganggu makhluk sering menjadi bualan penduduk terutama bagi mereka yang pernah melalui kisah berkenaan.

Untuk berkongsi kisah berkenaan, Sinar Harian menemubual beberapa individu yang pernah mengalami situasi berkenaan.

Hantu tumpang kereta

Laluan alternatif menghubungkan pekan Kuala Ketil dengan Sik membawa rahmat kepada penduduk sekitar sejak ia dibina dua tahun lalu kerana jarak perjalanan yang lebih dekat selain menjimatkan masa.

Jalan raya yang dibina melalui kawasan perkampungan berhampiran Felda Teloi Timur itu bagaimanapun menyingkap beberapa kisah misteri yang pernah menimpa pengguna jalan raya di sana.

Dengan keadaannya jalan yang lengang dari sebarang kenderaan pada waktu malam, laluan yang dibina berhampiran kawasan bukit dan ladang getah itu juga mulai sunyi selepas senja melabuhkan tirainya.

Seorang ustaz, Shahrun Nizan Othman berkata, dia pernah diganggu dua kali dan pada kejadian pertama, gangguan itu dirasainya ketika melalui jalan itu selepas tamat latihan marhaban di sebuah masjid di Sik.

Menurutnya, ketika itu dia pulang bersendirian dengan kereta selepas jam 12 tengah malam dan diganggu semasa melalui di satu selekoh berhampiran kawasan yang berbukit.

“Waktu itu jalan berkenaan masih baru dibuka, sedang dalam perjalanan, saya terasa seperti ada yang menumpang di tempat duduk belakang, dari pandangan cermin hadapan kereta saya ternampak kelibat sedia olah-olah berbentuk manusia, namun samar-samar.

“Untuk pastikan apa yang saya nampak ketika itu, saya cuba menoleh ke belakang ,namun baru hendak toleh tiba-tiba leher saya keras,”katanya.

Lebih menyeramkan, KLIK Untuk Baca Selanjutnya...,

No comments:

Post a Comment