ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: PRK ROMPIN : PAS MAHU "PANASKAN" ISU SEMASA

Monday, 13 April 2015

PRK ROMPIN : PAS MAHU "PANASKAN" ISU SEMASA


KUALA LUMPUR: PAS lebih berminat menjadikan Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Rompin sebagai platform untuk parti itu 'memanaskan' lagi isu semasa yang timbul dalam negara kebelakangan ini.

Naib Presidennya, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, dengan adanya isu semasa serta kekalahan parti itu pada pilihan raya lalu, PAS berharap PRK Rompin menjadi medan untuk rakyat menyatakan sikap terhadap kepimpinan kerajaan masa kini.

“Pada pilihan raya dulu kita kalah lebih 15,000 majoriti di Rompin.

“Tapi sebab sekarang isunya banyak, kita letakkan sasaran bahawa pengundi akan jadikan PRK Rompin untuk menyatakan sikap terhadap apa yang kerajaan buat kepada rakyat sekarang,” katanya pada sidang media selepas mesyuarat di Pejabat Agung PAS di sini, Isnin.

Beliau yang dilantik sebagai Pengarah Pilihan Raya PRK Rompin berkata, menerusi pilihan raya itu, rakyat akan mendapat beberapa manfaat serta mendapat penjelasan tentang isu-isu yang berlaku.

“Kita hadapi pilihan raya kadang-kadang bukan soal untuk menang  tapi untuk rakyat mendapatkan penjelasan tentang apa yang berlaku,” katanya.

Mengulas mengenai peluang PAS di Rompin, beliau mengakui ia agak sukar, namun percaya ia bukan sesuatu yang mustahil.

“Tak ada yang mustahil, kita akan maksimakan keupayaan, kita mahu rakyat dapat manfaat dengan adanya pilihan raya contohnya jalan diturap," katanya.

Mengenai calon, beliau berkata, keputusan akan dibuat selepas cawangan menghantar senarai nama bakal calon di kalangan anak tempatan dan pengisytiharan akan dibuat pada 20 April ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada Jumaat menetapkan hari pengundian PRK Parlimen Rompin, Pahang diadakan 5 Mei, manakala penamaan calon pada 22 April ini. Hari pengundian awal pada 30 April ini.

Kerusi Parlimen Rompin diisytihar kosong apabila penyandangnya, Tan Sri Jamaluddin Jarjis maut dalam nahas helikopter di Kampung Sungai Pening, Semenyih.

Pada PRU ke-13, Jamaluddin mengekalkan kerusi kawasan tersebut yang disandangnya sejak 23 tahun lalu, apabila mengalahkan bekas Ketua Muslimat PAS Pusat, Nuridah Mohd Salleh dengan majoriti 15,114 undi.
mStar

1 comment:

 1. orang Melayu.

  Mahazalim Celaka Mahathir ini dipanggil sedemikian kerana ada beberapa ramai orang Melayu yang diRAMPAS IC, PASSPORT dan diKUBURkan mereka di Nilai Memori Park.Orang Melayu ini yang digunakan nama mereka sewaktu Mahazalim Mahathir bersama dgn Daim Vampire merompak "duit=aset" dan Nor Mohamad Yaacob merupakan talibarut di Bank Negara yang menjayakan kerja haram Mamak Kutty dan Daim Vampire. Mereka ini dibiarkan kesedihan, hidop melarat, tanpa pembelaan, macam mana nak kerja...IC pon diRAMPAS rejim kejam Mahazalim Mahathir...yang terlalu amat Jahat Busuk Lagi Celaka Besar ini.

  MahaFiraun panggilan sinonim dgn laungan Reformasi tahun 1998, kerana Mahathir mengamalkan sistem kuku besi ISA yang disalah gunakan oleh Rejim Laknatullah Mahathir Pukimak.Lebih dashat lagi bila MahaFiraun untuk mengekalkan jawatan, MahaFiraun ini melaga-laga kepimpinan Tun Ghafar dengan Anwar Ibrahim. Anwar si Peliwat Tegar lebih senang diperkudakan oleh MahaFiraun berbanding Tun Ghafar yang lebih kuat memperjuangkan Melayu, bukan macam Tamrin Puaka Lintah Darat yang amat Celaka.

  Muthakir ini, Mahazalim MahaFiraun, MahaLanun, MahaPerompak Mahathir Sial ini sudah meroyan,NYANYOK...takut kepada kematian, takut bila mengingatkan dosa-dosa silam yang siang malam menghantui benak fikiran Mahathir. Tak mustahil, sedikit demi sedikit Nikmat Kehidupan ditarik drp Mahazalim ini, yang tinggal hanya penyesalan, ketakutan dan NYANYOK akan semakin menjadi-jadi...akan ada banyak lagi siri pendedahan pekung sendiri Mahathir nanti.. kita sama tunggu.

  Mukhriz, anak Mahazalim ini memalukan Orang-orang Melayu UMNO Kedah, tidak dapat membezakan antara sokongan kepada Jemaah UMNO secara keseluruhan seperti lain-lain UMNO Negeri, dalam menyatakan sokongan kepada Pucuk Pimpinan Parti..Terutama Presiden Parti YAB DS Mohd Najib. Mukhriz tidak tahu mana mahu pilih antara AYAHAND MAHAZALIM FIRAU, LANUN, PEROMPAK dengan Najib, Ketuanya sendiri...

  Mana sikap professional dan keislaman Mukhriz..taatlah kamu kpd Allah, Rasul dan Ulul'Amri?

  Apakah bila Mukhriz menjadi Perdana Menteri Malaysia, Mahathir diugut oleh pihak US, maka Mukhriz pun akan AKAUR TUNDUK SETIA pd pihak Amerika kerana menyokong dan menyelamatkan AYAHANDA Mahazalimnya?

  Jadi kepentingan umum, rakyat, raja, tanahair akan diketepikan sama sekali.

  Jadi telahan dan Gesaan Dato Ahmad Lebai Sudin supaya Mukhriz letak jawatan amat TEPAT DAN WAJAR sama sekali.

  Desakan demi desakan harus dibuat supaya MUKHRIZ meletakkan jawatan secepat kerana MUKHRIZ tidak tahu memilih mana dia harus TAAT dan turut perintah..

  Kalau semua POLIS, ANGKATAN TENTERA, PEGAWAI KERAJAAN mengikut JEJAK LANGKAH Mukhriz...ini amat merbahaya pd Kerajaan..Jadi MUKHRIZ,,, Bila Lagi Nak Letak Jawatan..lepas tuu Hang pie lah sokong Mamak Kutty hang tuu...

  ReplyDelete