ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: "BANGUNKAN KELANTAN JAUH LEBIH MULIA DARI REBUT KERUSI DUN" - DS AHMAD SHABERY @shaberyc

Saturday, 28 February 2015

"BANGUNKAN KELANTAN JAUH LEBIH MULIA DARI REBUT KERUSI DUN" - DS AHMAD SHABERY @shaberyc


Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek menyambut baik keputusan Barisan Nasional (BN) yang mengambil pendekatan tidak bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Chempaka.

Beliau berkata, BN amat menitikberatkan masalah rakyat di Kelantan dalam membangunkan semula negeri itu yang berdepan dengan bencana besar, banjir baru-baru ini.

Di samping itu, beliau menjelaskan, ianya membuktikan BN terutamanya UMNO lebih mementingkan semangat ukhuwah dan perpaduan ummah mengatasi kepentingan politik semata-mata.

"Bangunkan Kelantan yang musnah jauh lebih mulia dari rebut sebuah kerusi DUN.

"Lebih mulia lagi kalau ada yang dapat satukan hati-hati berpecah yang boleh membawa kemusnahan yang lebih dahsyat," katanya menerusi laman facebooknya.

Sebelum ini, Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan bahawa BN tidak akan bertanding pada PRK DUN Chempaka bagi menumpukan perhatian pada usaha pemulihan banjir,kerja-kerja kebajikan dan perpaduan ummah sekalipun ada perbezaan pendapat dan ideoloji politik antara UMNO-PAS.

Perdana Menteri berkata, keputusan itu juga dibuat selepas setelah mendengar pendapat daripada Badan Perhubungan UMNO Kelantan.

No comments:

Post a Comment