ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: KISAH BENAR : ISTERI USTAZ BERZINA MATI DIPANAH PETIR !!!

Friday, 9 January 2015

KISAH BENAR : ISTERI USTAZ BERZINA MATI DIPANAH PETIR !!!


Salam sejahtera keatas kamu…….bertemu kembali dalam sudut bicara labu emas, sembilan hari labu tidak bersiaran kerana tugas luar kawasan. kali ini saya ingin kongsi kan kisah menarik yang di perolehi dari negara jiran, namun nama dan tempat terpaksa di sembunyi kan agar tidak mengaibkan sesiapa, kisah seorang isteri yang curang sehingga maut di sambar petir ketika berzina dengan lelaki lain.

Hashim merupa kan seorang ustaz di sebuah daerah,mempunyai perwatakan yang baik, di kampung beliau mengajar anak-anak mengaji,dan mempunyai seorang isteri yang mempunyai paras rupa yang cantik dan dari keluarga yang berada, manakala suaminya hanyalah seorang guru agama di sebuah pondok, namun kebahagian mereka terserlah, dan mereka di kurnia kan seorang anak perempuan berusia setahun, pada awalnya Hashim agak hairan kerana anak nya mempunyai rupa yang berbeza, serta bentuk tubuh yang kurus serta berkulit agak gelap sedang kan dirinya bukanlah tinggi sama juga dengan isterinya, dan yang lebih menghairankan Hashim hidung anaknya mancung. kerana mempunyai iman dan pegangan ugama yang kuat, Hashim menganggap itu satu anugerah untuk keluarganya.

Hashim akan berada di rumah ketika malam sahaja, kecuali Jumaat barulah beliau tidak mengajar, maka tinggallah isterinya bersama anak kecil di rumah, sehinggalah pada satu hari ketika balik dari pondok Hashim mendapat kemalangan, sehingga tidak sedarkan diri dan terlantar di hospital selama empat bulan barulah Hashim sedarkan diri.

Ketika balik, Hashim berehat dan gembira dapat bertemu anak isterinya setelah empat bulan tidak bersua. Seminggu selepas itu Hashim memulakan tugasnya iaitu mengajar di pondok, seperti biasa, sehingga ke malam barulah Hashim balik kerumah, malam itulah Hashim bermimpi melihat isterinya memelihara seekor ular sawa yang mempunyai kulit yang amat menarik sehingga Hashim terjaga dari mimpi dalam keadaan berpeluh dan melihat isterinya tiada di sebelah, Hashim bangun dan mencari isterinya, ternyata isterinya muntah dan memberitahu Hashim kepalanya sakit, keesokannya Hashim mengambil cuti dan membawa isterinya ke klinik berhampiran kampung mereka.

Setelah di periksa, doktor memngucapkan tahniah kepada Hashim kerana isterinya telah mengandung empat bulan. Hashim menjadi bingung kerana dia baru balik dari hospital dan berada bersama keluarga mereka belum sebulan, ketika tiba di rumah Hashim bertanya kepada isterinya namun isteri Hashim berkeras menafikan dan memberitahu itu adalah benih Hashim, sehingga si isteri Hashim sanggup bersumpah mengatakan itu ialah anak mereka, perwatakan baik dan sopan santun yang selama ini di percayai dan di banggakan oleh Hashim hilang sekelip mata, kerana Hashim mula mencurigai isterinya, sehinggalah Hashim berdoa dan memohon petunjuk jika itu memang anak Hashim.

keesokan harinya,waktu itu hujan turun dengan renyai-renyai, namun Hashim gagahkan langkah menuju ke pondok mengguna kan baju kalis hujan, walaupun guruh berdentum di langit, Hashim tetap ke pondok untuk mengajar, kerana kewajiban. Ketika mengajar sekitar pukul dua petang, Hashim telah dikejutkan dengan satu panggilan,  dari ayahnya, di talian Hashim di minta untuk balik secepat mungkin kerana sesuatu yang kurang baik telah berlaku.

Hashim meletakkan telefon dan terus bergegas untuk balik meredah hujan, ketika tiba di rumah, dalam keadaan basah kuyup, Hashim melihat ibu bapa dan keluarga mertuanya turut ada di rumah, selepas memberi salam, Hashim mendukung anak perempuan nya dan bertanya apa yang berlaku kepada ayah nya. namun ayahnya cuma membisu dan meminta Hashim melihat sendiri, ketika melangkah kedalam bilik tidur mereka, Hashim terperanjat melihat dua tubuh yang melekat dalam keadaan rentung, dalam masa yang sama mengeluarkan kan bau yang amat meloya kan. Hashim hampir rebah bila melihat jasad isterinya yang rentung bersama seorang lelaki asing berkulit gelap tidak bernyawa.

Ibu mertua Hashim meraung menangis meratapi anak perempuannya yang mati dalam keadaan mengaibkan, ketika itulah ayah Hashim memberitahu yang mereka kebetulan datang untuk menziarah sambil berhajat untuk melihat menantunya yang hamil, namun lain pula yang mereka temui. Hashim bertawakal dan menganggap itu satu ujian besar dalam hidupnya. Hashim tetap menjaga anak perempuan mereka walaupun mula sedar bahawa itu hasil kecurangan isterinya, Hashim tidak menyangka isterinya yang baik sanggup menikam diri nya dari belakang.

Semoga kisah ini menjadi pengajaran dan ikhtibar untuk kita semua,Usah lah kita terlalu taksub melaksanakan tugas sehingga lupa akan keselamatan dan kebajikan keluarga,bersama kita mendoakan agar roh si isteri di ampun kan,dan di tempatkan di golongan orang orang yang beriman.
(terima kasih untuk sumber,Haji Minhat)
– hariandotcom
foto hiasan

No comments:

Post a Comment