ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: PM @NajibRazak LANCAR TAPAK RUMAH BARU MANGSA BANJIR DI MANEK URAI, KUALA KRAI

Thursday, 29 January 2015

PM @NajibRazak LANCAR TAPAK RUMAH BARU MANGSA BANJIR DI MANEK URAI, KUALA KRAI


Datuk Seri Najib Razak tiba di majlis pelancaran rumah kekal bagi mangsa banjir Kerajaan Persekutuan negeri Kelantan di Manik Urai Lama di sini, sebentar tadi.

Perdana Menteri turut melakukan gimik perasmian dengan menuang simen ke dalam lubang tiang tapak rumah berkenaan.

Bagi memudahkan kerajaan Pusat membantu membina semula penempatan bagi mangsa banjir di Kelantan akibat bah besar sebelum ini Perdana Menteri telah meminta kerajaan negeri menyediakan tanah sebagai tapak rumah.

“Saya telah meminta MB Kelantan beri tanah atau tapak rumah untuk bina rumah kekal bukan untuk kepentingan parti tapi demi kepentingan rakyat,” katanya ketika berucap selepas merasmikan program bantuan mangsa banjir di sini.

Selain itu, beliau yang ditemani Pengerusi Bersama Jawatankuasa Pasca Banjir Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed meluangkan masa kira-kira 15 minit mendengar taklimat perkembangan pembinaan rumah mangsa banjir di jajahan berkenaan.
KETIBAAN YAB PM DI LAPANGAN TERBANG SULTAN ISMAIL PETRA (LTSIP) JAM 9.56 PAGI DISAMBUT OLEH PENGERUSI BADAN PERHUBUNGAN UMNO KELANTAN, YB DATO' SERI MUSTAPA MOHAMED BERSAMA AHLI BADAN PERHUBUNGAN UMNO NEGERI KELANTAN
YAB PM DI TAPAK MAJLIS PELANCARAN RUMAH KEKAL MANGSA BANJIR DI MANEK URAI LAMA.
YAB PM DIBERI TAKLIMAT OLEH PIHAK KEMENTERIAN KERJA RAYA DAN MELAKUKAN GIMIK PERASMIAN DENGAN MENUANGKAN SIMEN KE DALAM TAPAK RUMAH.
YAB PM MENINJAU TAPAK MESIN PEMPROSESAN AIR BERSIH MENGGUNAKAN UDARA YANG DSUMBANGKAN OLEH BNBBC DI MANEK URAI LAMA.
YAB PM BERUCAP DI SEK KEB MANIK URAI BARU

Credit : FB Hishamuddin Ab Rashid

No comments:

Post a Comment