ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: MAT SABU "PELIK" LAGI !!!

Wednesday, 10 June 2015

MAT SABU "PELIK" LAGI !!!


KUALA LUMPUR 10 Jun - Bekas Timbalan Presiden PAS Mohamat Sabu sekali lagi menyatakan perasaan peliknya namun kali ini bukan kerana beliau kalah pada pemilihan parti seperti sebelum ini.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, beliau pelik kerana UMNO bergembira dengan keputusan pemilihan PAS baru-baru ini dan beranggapan sesuatu bakal berlaku dalam masa terdekat.

"Pertama kali Umno dilihat gembira dengan keputusan muktamar. Saya orang lama dalam parti rasa pelik bin pelik bin pelik. Ada sesuatu akan berlaku," katanya lapor The Malaysian Insider.

"Hampir seluruh alat propaganda Umno dan Barisan Nasional (BN) campur tangan dalam urusan pemilihan PAS. TV3, Utusan Malaysia, Sinar Harian, boleh dibaca dan difahami mereka mahu 'golongan ulama' menang.

"Bahkan seminggu sebelum pemilihan, Bernama cuba memainkan peranan dan dilihat cuba memihak kepada golongan yang dikatakan 'pro ulama',” katanya.

Ujarnya, beliau hairan melihat pimpinan parti terang-terangan membuang undi berpandukan satu senarai nama yang membariskan semua golongan ulama atau pro ulama.

Mat Sabu, dalam pemilihan minggu lepas gagal mempertahankan jawatannya apabila hanya mendapat 279 undi berbanding 881 diperoleh lawannya, bekas naib presiden PAS dan penceramah Forum Perdana Radio Televisyen Malaysia (RTM) Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.


No comments:

Post a Comment