ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: KP JASA DEDAH 3 TEKNIK PEMBANGKANG TUMBANG KERAJAAN

Wednesday, 25 March 2015

KP JASA DEDAH 3 TEKNIK PEMBANGKANG TUMBANG KERAJAAN

Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi mendakwa tiga pendekatan yang digunakan ialah berbohong dan memfitnah melalui media sosial, mengadakan demonstrasi untuk setiap isu yang timbul dan cuba mendapatkan sokongan negara luar. 

Parti pembangkang menggunakan 3 pendekatan untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN), kata Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi.

Beliau mendakwa tiga pendekatan itu ialah berbohong dan memfitnah melalui media sosial, mengadakan demonstrasi untuk setiap isu yang timbul dan cuba mendapatkan sokongan negara luar.

"Mengambil kira perkara ini, Jasa perlu merancang dan merangka strategi untuk memastikan peranannya dapat dilaksanakan dengan lebih efektif terutamanya untuk menangani dan mengurus persepsi.

"Ini adalah antara fokus yang akan saya berikan untuk memastikan kerajaan yang dipilih rakyat melalui proses demokrasi yang ada pada hari ini dapat dipertahan.

"Oleh itu, saya mahu pegawai JASA tahu apa keutamaan tugas mereka serta mempertingkatkan kemahiran mereka terutama dalam menangani dan mengurus isu dan persepsi," katanya kepada pemberita selepas majlis ramah mesra bersama kakitangan Jasa Negeri Sembilan di sini, hari ini. Turut hadir Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan.

Mohd Puad berkata beliau akan mempertingkatkan keupayaan dan kemahiran pegawai JASA termasuk dalam soal penggunaan media sosial dan sebagainya.

"Saya yakin sebenarnya mereka tahu menggunakan media sosial seperti facebook, twitter, instagram dan sebagainya, tapi isu di sini ialah bagaimana kami menyediakan jawapan yang boleh diviralkan dan senang difahami oleh masyarakat.

"Sekarang ini kami  tidak boleh membiarkan sesuatu isu itu lambat dijawab sebab jika ini berlaku orang sudah percaya. Oleh itu, sesuatu isu yang dibangkitkan mesti dijawab dengan cepat, betul dan dengan menggunakan bahasa yang mudah," katanya. – Bernama

1 comment:

  1. Ada asas kebenaran. Pembangkang walau diketuai oleh Anuar Ibrahim telah tewas di PRU 12 & 13. Mereka bentuk PR bukan diatas konsensi yang kukuh melainkan hanya menurut acuan kata Anuar Ibrahim. Soal undi adalah eksklusif dan bersifat individu.Publisiti mereka agak hebat dengan jentera siber dan sumber dana yang besar. Mereka tiada pilihan selepas PRU, ibarat pengait buah sawit yang akan selalu mengait isu semasa sebagai modal politik sehingga terpaksa berdemontrasi sebagai langkah survive. Kini Anuar Ibrahim sudah jadi korban liwat, selepas rakyat yakin beliau liwat. Hudud adalah 'memotong' ransangan gerakan radikal PR yang semakin berkecamuk dan hudud juga akan mengorbankan PR yang terlalu kosmetik dengan politik liberal, pluralisme dan LGBT.

    ReplyDelete