ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: ISU HUDUD : @PDRMsia AKAN SIASAT BFM & INDIVIDU YANG MENGUGUT - KPN @KBAB51 (VIDEO INSIDE)

Saturday, 21 March 2015

ISU HUDUD : @PDRMsia AKAN SIASAT BFM & INDIVIDU YANG MENGUGUT - KPN @KBAB51 (VIDEO INSIDE)


KUALA LUMPUR: Polis akan menyiasat individu yang mengugut penyampai radio BFM, Aisyah Tajuddin dan juga stesen radio itu sendiri, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar hari ini.

Menerusi tweet terbarunya, Khalid berkata penulis skrip video yang dikatakan mempertikaikan Rang Undang-Undang Kanun Jenayah Syariah II 1993 (Pindaan 2015) yang diluluskan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan juga akan disiasat.

“Kes BFM, @PDRMsia akan siasat kedua-dua pihak, Penyiar BFM dan yang ugut Penyiar. Penulis Skrip Penyiar juga akan dipanggil,” tulis Khalid di laman twitter peribadinya.


Pada 19 Mac, video bertajuk "Hudud Isi Periuk Nasi" telah dimuat naik. Skrip yang disampaikan oleh Aisyah telah mempertikaikan DUN Kelantan kerana meluluskan pindaan ke atas Enakmen Kanun Jenayah Syariah II (1993).


Video tersebut menjadi viral dan menyebabkan Aisyah dilaporkan menerima ugutan bunuh dan rogol.

BFM kemudiannya memohon maaf dan menarik balik video tersebut.

Awal hari ini, Ketua Parlimen DAP dilaporkan kesal dengan sikap Khalid yang didakwa mempunyai perhatian selektif dalam tweetnya.

Kit Siang membuat kenyataan itu ekoran sikap Khalid yang dikatakan lambat dan tidak bertindak segera terhadap mereka yang menjadi dalang ugutan tersebut.

No comments:

Post a Comment