ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: "ADA BARUA DALAM PAS" - NIK ABDUH

Sunday, 1 March 2015

"ADA BARUA DALAM PAS" - NIK ABDUH


Hasil carian imej untuk nik abduh nik abdul aziz

Terdapat golongan yang dilabelkan sebagai “barua” di kalangan ahli PAS, kata Ahli Jawatankuasa PAS Nik Mohamad Abduh Nik Aziz.
Dakwanya lagi kelompok itu lebih wala’ (taat setia) kepada Pakatan Rakyat berbanding kepada parti Islam itu sendiri, lapor Sinar Harian hari ini.
Beliau mendakwa kelompok itu juga cuba memisahkan pemikiran Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan arwah ayahnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
“Lebih kurang 5 tahun dahulu saya pernah menulis satu artikel kontroversi yang bertajuk ‘Kerja-kerja bodoh dalam PAS’ sewaktu arwah ayah saya berada di Mekah.
“Ia menjadi kecoh di seluruh negara sehinggakan ada pihak menelefon arwah ayah supaya mengarahkan artikel saya ditarik balik.
“Sebenarnya tujuan artikel itu ditulis ialah bagi memberi gambaran kepada kesemua ahli PAS terhadap kewujudan usaha memisahkan golongan ulama dan golongan profesional dengan pelbagai cara, termasuk lemparan fitnah ‘kerajaan perpaduan’ terhadap presiden PAS,” beliau dipetik sebagai berkata oleh Sinar Harian.
malaysiakini.

No comments:

Post a Comment