ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: MB KELANTAN TIBA-TIBA BUAT "U-TURN" KENYATAAN BANTAH HIMPUNAN 31 DISEMBER !!!

Sunday, 29 December 2013

MB KELANTAN TIBA-TIBA BUAT "U-TURN" KENYATAAN BANTAH HIMPUNAN 31 DISEMBER !!!


Mungkin kerana tidak tahan dengan ‘tekanan’ dari pelbagai pihak,Menteri Besar Kelantan,Datuk Ahmad Yaakob terpaksa menarik semula keputusan yang telah dibuat sebelum ini untuk tidak menghantar wakil dalam ‘Himpunan Untuk Mengulingkan Kerajaan’.Ahmad Yaakob yang dipetik melalui akaun Facebooknya mengatakan himpunan yang bakal diadakan itu adalah merupakan gerakan rakyat.   

"Saya sepenuhnya bersama kepimpinan Pas tentunya sentiasa bersama-sama gerakan rakyat untuk terus mendesak kerajaan Malaysia mendengar suara rintihan hari rakyat.Jika ada yang berkata bahawa ia bertujuan untuk menggulingkan kerajaan,saya kira ia hanyalah omongan palsu semata-mata kerana takut akan bayang-bayang sendiri," ujarnya.   

Media sebelum ini melaporkan,pengumuman yang dibuat oleh Ahmad Yaakob sejurus selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Harian Pas Kelantan yang di adakan di Bangunan Pas Jalan Dato Pati, Kota Baharu Selasa lalu.Menurutnya Pas Kelantan telah memutuskan untuk tidak menghantar wakil atau penyokong ke demonstrasi pada tengah malam 31 Disember 2013 dengan alasan,TIDAK BERSETUJU DENGAN SLOGAN,‘GULINGKAN KERAJAAN’.Malah keyataan tersebut turut disokong oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan,Datuk Nik Mohd Amar Nik Abdullah yang berkata usaha untuk menjatuhkan kerajaan secara “Arab Spring” itu sebenarnya tidak membawa sebarang kebaikan sebaliknya membawa banyak keburukan kepada negara.   

“Kita di Kelantan sendiri pun tidak pernah membincangkan sama ada perlu untuk kita berhimpun seperti yang diadakan di negeri lain dan bagi Pas Kelantan adalah lebih baik untuk apa sekali pun ia dilakukan mengikut kaedah demokrasi,Ekoran keputusan yang dibuat itu juga, beberapa Pas kawasan di Kelantan yang sebelum ini merancang untuk turut mengikuti demonstrasi jalanan itu telah bertindak untuk membatalkan penyertaan mereka".

Persoalannya ialah mengapakah,Ahmad Yaakob ‘flip-flop’ berhubung isu ini ??? Apakah ada arahan dari pihak tertentu yang memintanya agar segera menarik kembali kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini ??? Tambah mengelirukan mengapakah kenyataan menyokong himunan jalanan ini hanya dibuat melalui akaun Facebook ??? Apa yang pasti ialah Ahmad Yaakob mungkin terpaksa akur dengan ‘suara ghaib’ yang meminta segera mengubah pendirian yang dibuat sebeum ini.Kesimpulannya golongan ulama parti itu masih lagi takut untuk menentang kehendak dan kemahuan kumpulan ‘liberal’ yang semakin menguasai Pas.

No comments:

Post a comment