ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: GEMPAR JUMPA SERPIHAN TULANG, KORSET TEPI TALI AIR

Tuesday, 17 November 2015

GEMPAR JUMPA SERPIHAN TULANG, KORSET TEPI TALI AIR


TUMPAT - Penduduk Kampung Pak Keral di sini gempar apabila menemui serpihan tulang dipercayai rangka manusia berhampiran dengan tali air di kampung tersebut.

Unit Forensik Polis kemudiannya ke lokasi penemuan itu bagi menjalankan siasatan selepas laporan dibuat oleh penduduk setempat.

Penduduk, Fauzi Abdullah, 40, berkata, pada mulanya penduduk menyangka ianya tulang binatang tetapi selepas mengamatinya, ia seperti rangka tangan manusia ditemui kira-kira jam 7 malam semalam.

"Ada kerja-kerja membersih tali air di sini sejak dua hari lepas. Masa jengkaut gali tali air ini, ada serpihan tulang terangkat naik atas tebing bersama rumput," katanya.

Menurutnya, paling mencurigakan apabila berdekatan tulang itu turut ditemui korset untuk melangsingkan badan yang sering dipakai oleh wanita.

Katanya, sejak semalam lagi orang ramai berpusu-pusu ke kawasan ini selepas tersebar penemuan rangka manusia di laman sosial.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Supritendan Zaharudin Rasip berkata, pihaknya masih mencari serpihan rangka yang lain dengan bantuan pasukan bomba.

"Kita tidak menolak ia berkemungkinan rangka manusia. Usaha mencari rangka itu masih giat dilakukan pagi," katanya.
SH

No comments:

Post a Comment