ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw

Monday, 10 March 2014

TALIAN HOT LINE, E-MAIL & ONLINE SEMAKAN BRIM 2014

semakan br1m 3.0
Daftar borang Br1M 3.0 sudah, kemaskini borang Br1M 2014 pun sudah dan akhirnya dijangka pada awal bulan Februari 2014 semakan BR1M 3.02014 online (keputusan status permohonan BR1M 2014) akan boleh mula anda semua lakukan, samada berjaya atau tidak
Setakat ini, terdapat beberapa cara untuk membuat semakan  Semakan BR1M 2014 Online. Antaranya ialah :

Cara Semakan BR1M 3.0 Online 2014?

  • 1) Talian Hotline BR1M 3.0 2014 : Hubungi talian BR1M 2014 di nombor 1-800-88-2716 (jam 9 pagi – petang, ISNIN – JUMAAT Mulai FEBRUARI 2014.)
  • 2) Emel BR1M 3.0 2014 : Anda juga boleh semak keputusan Br1M 2014 menerusi emel ke br1m3@treasury.gov.my atau br1m2@treasury.gov.my Mulai FEBRUARI 2014. Maklumkan nama penuh & nombor kad pengenalan anda di mana setiap emel yang dihantar anda akan dibalas antara 2-3 hari bekerja.

Cara Pembayaran BR1M 3.0 Online 2014

  • Berdasarkan maklumat akaun bank yang telah anda kongsikan, pembayaran Br1M 3.0 2014 apada kali ini akan terus dimasukkan ke dalam akaun bank anda. Lebih mudah bukan?
Diharapkan juga, dengan bantuan BR1M 3.0 kelak dapat meringankan sedikit sebanyak bebanan perbelanjaan anda di awal tahun ini. Apa kata anda pula?Berita semasa

41 comments:

  1. Call banyak kali tak angkat asik tk dapat je

    ReplyDelete
  2. bangang tak pernah berjawap bila call

    ReplyDelete
  3. Cakap cam bagus.tapi takde hasil

    ReplyDelete
  4. Macam ada konspirasi je.ada kabel cepat dapat.

    ReplyDelete
  5. xade guna. huhu talian dia sibuk memanjang... promosi jerr cantik

    ReplyDelete
  6. Mcm mnipu jer...ramai lagi x dpt...bila call oooo masih dlm proses . Nak proses apa lagi....yg sblum ni da pnh dpt...bagi jrlah . Dah lah call susah nk dpt ..haktuihhhh!!

    ReplyDelete
  7. Uhhhaa, naik penat jari mendail, angkat...line penuh je...letih.....

    ReplyDelete
  8. Haram tol kol madah line sibuk je....pndi tol menipu...

    ReplyDelete
  9. call tak penahnya dapat....
    email dah masuk seminggu waktu bekerja....tak berbalas pon..

    ReplyDelete
  10. 2013 ayah saya dapat brim rm500. Sepatutnya ayah saya tahun ni dpt rm650, tapi sekadar rm450. Apa boleh buat, walaupun pendapatan di bawah rm3000.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buang masa je tunggu email kna balas..yg program BLIM lagi mereka ada balas...adohhh,,,susah2,,

      Delete
  11. aku ingat..aku seorg je call mcm tu..rupanya ramai lagi yg nasib cam aku...KERAJAAN NI MENIPU JE KERJANYA!BILA CALL CALL LINE BZ!!BILA DPT SEMUA TALIAN TENGAH SIBUK!!!DH 2MINGGU CALL XDPT XDPT NK CAKAP!!!GAMPANG PUNYAHOTLINE!!!APA 1 OPERATOR je ke..atau 1 fon je ke untuk talian ni smpi bz sgt..call seawal 9pagi line dh bz...mcm xmasuk akal lak..suara rakyat siapa nk dgr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn 10 org je yg cl..xkn xtau rakyat yg bnci kerajaan mcm korang dan yg syg kerajaan mcm aku ni berapa juta..jgn la nk mmbngangkn diri..sabar je la..klu ssh sgt..p mntak kt nik aziz, anwar, guan eng..agk2 dpt x???

      Delete
    2. Klu nk bantu Rakyat jgn pilih2... biar sama rata... dlm Islam keadilan utk semua.... mcm mana rakyat x mengutuk klu Kroni je yg senang Marhain biar susah.... renung2 kan....

      Delete
  12. The phone line totally cannot use!!

    ReplyDelete
  13. hantar email reply kata tgh prosess..abis tu buat apa suh bg nama n ic? org nk cek sama ada dpt ke tidak...tu pn payah...kalau call lagi la haram nk dpt...apa punya sistem..!!! klau nk bg wat cara nk bg jgn buat org mcm pengemis plak!!!

    ReplyDelete
  14. promo ckup cantik..bg sevis terbaik pd rakyat..dh dpt kerja dlm jbtn kerajaan mkn gaji buta. bila kn keja lbh sikit tolong jwp pggilan dri rkyat yg ada masalah. operetor bz memanjang. bg bantu rakyat. tp bebankan raykt bila call br1m hotline asyik mesin jer jwap, abis 2 kridit siapa byar. kerajaan byar or bapak kao yg byar. dh terima tugas jd operetor br1m. bwrla kerja 2 dgn ikhlas bantula rakyat yg mita tolong bg penjelasan ttg br1m. kalau tk sanggup serah blk tugas 2.jgn nk ambik gaji buta je.tp kerja tk nk bwt...PUKIMAK PUNYA MANUSIA NERAKA TMPT KAO. SIAL........

    ReplyDelete
  15. pengiraan pendapatan seisi rumah tu cmner ek?..pndapatan saya dan suami basic ngaam2 3000..campur ot elaun mmg lebih 4000...dikira xdpt ye...status gagal..apa bleh buat xde rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn la jujur sgt..mmg x dpt la..

      Delete
  16. Email pn x reply..tggu dh lbh dr sebulan...

    ReplyDelete
  17. http://tasks4job.com/?refer=19970

    ReplyDelete
  18. Arini dh 13 mac..smp skrg brim xdpt..apa cita????

    ReplyDelete
  19. Ala..tau xpe.aku pn xdpt2 lg nie.taon lpas awal.taon nie xdpt2 g.yg saing aku dh lme dpt..aptb la.

    ReplyDelete
  20. Hari ni dah 14hb..tarikh tutup 15hb...ermmmm kekadang rasa kerajaan ni buat macam org2 yang perlukan BR1M ni macam "peminta sedekah je"...tertunggu2, nak kena call bagai, hari hari nak kena semak peti surat...memang tak bleh bla

    ReplyDelete
  21. apa ni..call tak dapat....gahh jer dalam tv tapi hamprak....

    ReplyDelete
  22. apa cerita 1 family x dapat gaji bawah rm 3000 surat pun x sampai...harap lhdn buka mata jangan tido..ok

    ReplyDelete
  23. Br cek..x dpt pun Brim..tp kenapa..dh col smlm tp masih dlm proses..lamanya nk proses..kata ramai yg x mo Brim..de org yg pndptn besar pun bleh dpt..camna ni..

    ReplyDelete
  24. Mana brim..x dpt pun..tarikh tutup arini..tp still tak de..huhu..kelmarin col kata tgh proses..abistu bila nk dpt..kwn saya gaji besarpun leh dpt awal2 aritu..pehall...

    ReplyDelete
  25. BETUL TU . KITE BETUL - BETUL SUSAH . TAK NAMPAK . AKU SAMPAI SEKARANG TAK DAPAT . MACAM MENGHARAPKAN TAHI JATUH DARI LANGIT . MENYUSAHKAN . LAGI BAIK TAK BAGI . BAGI PUN MENYUSAHKAN.

    ReplyDelete
  26. Pmbyaran kedua bermula 1/4 ..sabar tggu je surt smpai xsmpai boleh pegi pjbt lhdn trus ..jgn mrh2 xtntu hala klau xtau mcmna krjaan uruskan ..

    ReplyDelete
  27. Sebelum pru13 senang je dapat...dah menang gini layan rakyat...puiiiiihhhhh

    ReplyDelete
  28. puiiiiiiiiiiiiiii i tired cal many times, nobody pick up....kosong btullllllllll,,,penipu .............................................................bikin panas.

    ReplyDelete
  29. brim thun nie memang pnipu
    sya g kt lhdn cek dia org kta dlm proses
    bnyk lh dia puya dlm proses smpai skrg x dpt ag
    entah2 krajaan dh gna duit to

    ReplyDelete
  30. Aku pun lom dpt lgi..puas mnggu posmen hri2 mcm batak!

    ReplyDelete
  31. Aku dh dpt 26 nie amik baucer. Hoho

    ReplyDelete
  32. Betul tu.. call asyik x dpt.. mcm no xde dlm talian.. suratpun x smp.. thn lps dpt, thn ni jd mcm ni plak.. ermmm..

    ReplyDelete
  33. hantar email reply kata tgh prosess..abis tu buat apa suh bg nama n ic? org nk cek sama ada dpt ke tidak...tu pn payah...kalau call lagi la haram nk dpt...apa punya sistem..!!! klau nk bg wat cara nk bg jgn buat org mcm pengemis plak kn!!!

    ReplyDelete
  34. dah 17000 yg layak tapi menolak pon servis lambat...tp betul ke yg layak tu menolak?atau saje ditolakkan?

    ReplyDelete
  35. mengarut ! call hari selasa pukul 4.50 petang, operator jawab suruh call semula isnin hingga jumaat dari pukul 9am 5.30 pm , jam aku rosak ke hapa?

    ReplyDelete
  36. Brim xdpt alasan no pngenalan tanggungan tiada dlm sistem jpn,dah tu mykid yg jpn bg tu palsu ke..tahun lepas guna baucer lg senang..tahun lepas pling lama aku tggu 1bulan ja.thun ni lama lg.lhdn plak buat apa?Klu kerajaan xmau rakyat bising,buat liputan media tunjuk mcm mn proses kelulusan brim..buktikn xde konspirasi dan tunjuk lhdn btl2 buat keja cepat..bkn nk bantu rkyat,myusahkn rkyat lg..klu nk bg brim..bg jelah..spatutnya bg tarikh tetap utk ssuatu proses..tanpa rakyat xde kerajaan

    ReplyDelete