ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: SIAPA YANG LAYAK JADI PM DALAM PAKATAN PEMBANGKANG ???

Saturday, 2 March 2013

SIAPA YANG LAYAK JADI PM DALAM PAKATAN PEMBANGKANG ???


Nampaknya persoalan  siapakah yang akan dinobatkan  oleh Pakatan Rakyat sebagai Perdana Menteri jika mereka memenangi Pilihan Raya Umum (PRU) ke -13 terus menjadi misteri & teka teki  . Walaupun pencacai2 Pakatan  dok sibuk membuat propaganda #AnwarNewPM  di twitter & banner , ternyata ianya palsu dan  ia  terbukti hari ini .

Sebelum ini bukan main cakap besar lagi dalam siri ceramah mereka  di mana semua  "pakat dok bodek" menobatkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana  Menteri ke 7 jika Pakatan Pembangkang menawan Putrajaya . Tetapi hari ini berbeza sekali nadanya di majlis pelancaran manifesto PR.

Mereka langsung tak berani sahkan  Anwar sebagai PM ke 7 walaupun sebelum ini sudah menghebahkan dikalangan penyokong2 tegar.

Ini kerana masalah perebutan jawatan PM  ini sepatutnya tidak timbul  kerana sudah jelas dari dahulu lagi bahawa Anwar seorang saja  yang lebih layak. Tetapi bila sudah hampir PRU 13 , nampaknya desakan penolakan Anwar cukup kuat walaupun beliau mendapat sokongan kuat terutama DAP .


Anwar Ibrahim hari ini menegaskan bahawa tiada masalah siapa akan jadi PM jika Pakatan menang dalam PRU 13 nanti. 

Dia berkata tiada masalah untuk dibangkitkan berkaitan isu itu apabila ditanya oleh media di Petaling Jaya hari ini.

Persoalannya mengapa pula tiba-tiba Anwar Ibrahim mengubah pendirian untuk tidak mempertahankan jawatan yang sangat diidamkannya selama ini? adakah dia tidak yakin untuk jadi PM atau dia diugut oleh sekutunya yang juga turut gila untuk menjadi PM.

Sebenarnya apa yang berlaku adalah semata-mata hendak meredakan kemarahan PAS apabila tiada HUDUD dalam menifesto baru Pakatan yang telah membuatkan Nik Aziz malu besar.

PAS kini sudah terbukti hanyalah anjing kurap dalam Pakatan Rakyat yang hanya diperlukan untuk menyalak di depan rumah orang kaya DAP dan PKR apabila diperlukan dan sebagai upah atas jasa baik PAS itu,  maka HUDUD dijadikan makanan istimewa buat santapan PAS, namun itu semua hanyalah janji kosong yang akhirnya membuatkan PAS kecewa dan kecundang.

Kini HUDUD sudah tiada lagi dalam perjuangan Pakatan Rakyat yang kononnya berjaya ditarbiah oleh PAS menjadi Islam. Tetapi apa yang jelas ialah PAS sudah berjaya dikafirkan oleh Pakatan Rakyat sejak dulu lagi.

Apa yang Anwar lakukan hari ini adalah satu harapan baru buat PAS untuk kembali berjuang dalam "Pakatan Syaitan" meneruskan usaha untuk merampas PUTRAJAYA.

Jadi, Sifir mudah untuk kiraan semua penyokong tegar pas..., Adakah harapan untuk PAS meletakkan seorang wakil untuk jawatan PM setelah ditipu dalam perlaksanaan HUDUD ???

Dan Soalan terakhir..., Adakah janji Syurga PAS kepada pengikutnya benar atau tidak ???

HUDUD yang senang pun dia kena tipu bagaimana pula dengan Syurga yang dijanjikan kepada ahlinya yang sudah tentunya hak milik mutlak Allah S.W.T.


No comments:

Post a comment