ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: IKHWANUL MUSLIMIN DI MESIR SAMA DENGAN UMNO/BN ???

Thursday, 29 November 2012

IKHWANUL MUSLIMIN DI MESIR SAMA DENGAN UMNO/BN ???
Pas sering mengambarkan partinya sama seperti Ikhwanul Muslimin namun setelah melihat bendera Ikhwanul Muslimin seakan-akan bendera UMNO dan lambang parti mereka juga berbentuk dacing, kali ini PAS terus mendiamkan diri dan puak penyokong tegar PAS dan pakatan turut terkunci mulutnya kerana tidak boleh menafikan lagi yang rakyat Mesir mahukan kepimpinan seperti UMNO yang kuat dan jitu.

Bukan setakat bendera dan lambang sama. Malah perjuangan untuk mempertahankan Agama, Bangsa dan Tanah Air juga sama seperti UMNO. Ikhwanul Muslimin (IM) di Mesir juga memakai "baju Merah" dan menjadikan "Gelombang Merah" sebagai pembakar semangat dalam  perjuangan mereka yang telah memberikan kemenangan kepada mereka di Mesir.

Apa lagi Pas dan puak Pakatan nak kata?

3 comments:

 1. Same sngat2..hahaha prsiden ikhwanul muslimin hafiz 30 juzud al-quran..prsiden umno.??gambr kt pejabt prsidn mesir letak name allah,perdana mentri malaysia letak gmbr sndir..bini prsiden ikhwanul muslimin tolak gelaran fist lady tp bini prsiden umno bngga dgn fist lady..yg lg pnting istri prsiden ikhwanul muslimin pakai tdung..istri prsden umno.????bnyak snguh persamaan umno dgn ikhwanul muslimin..

  ReplyDelete
 2. prsiden Ikhwanul Muslimin tak ambil 'peliwat' jadi rakan kongsi hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Presiden ikhwanul muslimin bukan pelakon video..@ x penah terbabit dgn video.. :-)

   Delete