ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: HENTIKAN SPEKULASI 7 PEMIMPIN AKAN DIPECAT

Saturday, 31 October 2015

HENTIKAN SPEKULASI 7 PEMIMPIN AKAN DIPECAT

Pengerusi Kelab Penyokong BN, Tan Sri Shahrir Abdul Samad meminta semua pihak menghentikan spekulasi berkaitan tujuh pemimpin parti itu bakal berdepan tindakan disiplin.

Bagaimanapun menurutnya, sekiranya benar ada pemimpin yang bakal dikenakan tindakan disiplin, mereka perlu akur kerana perkara itu bukan baharu, sebaliknya amalan dipraktikkan dalam parti.

“Dulu saya bercakap dengan parti lawan dalam PRU pun kena gantung dan tak diberi peluang untuk dijelaskan. Perkara ini bukan baharu dalam parti, sebaliknya dari zaman Tunku Abdul Rahman sudah ada yang kena pecat.

“Jadi siapa rasa ada terlanjur soal disiplin parti kena tahu sendiri, semak kelakuan kita sendiri dan bersedia menerima tindakan kerana amalan ini sudah lama ada dalam parti,” katanya selepas Program Dermasiswa Bakti di sini, semalam.

Ditanya kemungkinan Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin antara pemimpin Umno yang akan tersenarai, Shahrir yang juga Ahli Parlimen Johor Bahru mengingatkan ahli supaya tidak mudah percaya pada spekulasi yang belum pasti.

Menurutnya, beliau tidak nampak perkara yang boleh menyebabkan Mohamed Khaled dilibatkan dalam tindakan itu.

“Kalau belum dinamakan siapa pemimpin Umno yang tersenarai itu, ini hanya spekulasi.

“Kita masih samar dan tak tahu siapa pemimpin yang di Johor tersenarai kerana ia akhirnya akan terlibat proses tunjuk sebab, sesi pendengaran, ditanya dan sebagainya, jadi lebih baik kurangkan spekulasi kerana kita tak tahu,” katanya.

Tegasnya, adalah lebih baik semua ahli parti menunggu kenyataan rasmi parti darip membuat ramalan tanpa asas.
SH

No comments:

Post a Comment