ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: ABANG RAYU BANTUAN CARI ADIK PEREMPUAN HILANG

Monday, 26 October 2015

ABANG RAYU BANTUAN CARI ADIK PEREMPUAN HILANGKOTA BHARU – Orang ramai diminta tampil memberikan maklumat berkaitan kehilangan seorang wanita yang mengalami masalah kesihatan, Rosyiati Yaakub, 39.

Che Harun 41, berkata, adiknya itu keluar rumah dekat Aur Duri, Salor awal pagi Rabu lalu dengan membawa dua orang anaknya berusia enam dan lapan tahun bersama.

“Pada hari tersebut, dia memakai baju T lengan panjang warna putih dan membawa beg plastik, kami tidak syak apa-apa kerana ia sudah menjadi kebiasaan di keluar rumah setiap hari tanpa hala tuju.

“Sudah menjadi rutin harian untuk dia keluar bersiar-siar, tetapi ini kali pertama dia langsung tidak pulang ke rumah sudah hampir seminggu,” katanya kepada Sinar Harian.

Che Harun berkata, satu laporan polis telah dibuat sehari selepas kehilangan Rosyiati kerana bimbang berlaku kejadian yang tidak diingini khususnya kepada dua anaknya.

“Saya mohon pertolongan orang ramai yang terjumpa atau melihat RosyiatI agar segera menghubungi balai polis berdekatan.

“Kami sekeluarga bimbang sebab dia ada masalah kesihatan seperti tekanan perasaan lagipun dia sedang menjalani rawatan secara berkala di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian sejak awal tahun ini,” katanya.

SH

No comments:

Post a Comment