ujVb0Ws-FOUpdyet0eHzKaLuVfw HAMBALI ABDULLAH: PM @najibrazak IKRAR TIDAK AKAN BIARKAN MALAYSIA JATUH

Sunday, 30 August 2015

PM @najibrazak IKRAR TIDAK AKAN BIARKAN MALAYSIA JATUH


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak malam ini berikrar, tidak akan membiarkan Malaysia jatuh, malah akan terus membangunkan tanah air supaya kekal makmur di persada dunia. 

Perdana Menteri berkata, beliau dan timbalannya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi serta barisan pentadbiran yang lain akan meneruskan usaha itu walau apa pun cabaran yang mendatang serta dugaan yang melanda. 

Menyampaikan Amanat Hari Kebangsaan 2015 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, di sini, malam ini, Najib turut melahirkan kekesalannya atas tindakan segelintir pihak yang mencetuskan bibit persengketaan serta api permusuhan menjelang ulang tahun kemerdekaan negara.

"Sesungguhnya, kami tidak akan membenarkan sesiapa sahaja, sama ada dari dalam atau luar (negara), untuk dengan mudahnya datang dan mencuri, merosakkan atau memusnahkan apa yang telah kami bina selama ini. 

"Beringatlah semua, jika kita tidak bersatu, hilang solidariti dan hilang kesepaduan, segala masalah tidak akan dapat diselesaikan, bahkan segala yang kita bina secara susah payah selama ini akan hancur begitu sahaja," katanya.

No comments:

Post a Comment